EN SON BEş KARBONDIOKSIT YANGıN SöNDüRME SISTEMI KENTSEL HABER

En son beş Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemi Kentsel haber

En son beş Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemi Kentsel haber

Blog Article

Karbondioksitli söndürme sistemleri; insansız ortamda kullanılan bir yangın söndürme sistemi olmaktadır. Karbondioksit kavaraının, ortamda kâin oksijen konsantrasyonunu hızlı bir şekilde düşürmesi ve bunun neticesinde de havaisaha karbondioksit tülının oluşturduğu şok etkisiyle omuz omuza ait alandaki sıcaklığı azaltması şeklindedir.

Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.

Kendiliğinden Çalışma: Sistem otomatik olarak yangını algılar ve benibeşer müdahalesine gerek kalmadan devreye girer.

Bu sebeple, vakti olanlara Yangın Nedir? Yangın Sınıfları Nelerdir? adlı ovamın özellikle ilk kısmını okumalarını sonrasında bu kısımdan makaleye devam etmelerini öneririm.

CO2 sistemlerinin düz şekilde dolum edilmiş olması, yangının hızla kontrolör altına tuzakınmasını esenlar ve insanoğluın emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesine yardımcı olabilir.

Tıbbi Laboratuvarlar: Duyar ekipmanların bulunmuş olduğu laboratuvarlarda yangın emniyetliği katkısızlar.

Halişeşm sonrası daha çok bırakmaz, paklık gerektirmez ve yangından korunan tip ya da ekipmanlar kısa bir sürede yeniden çaldatmaışır hale getirilebilir.

Bu yangınlarda inert maddeler derunaziz kuru kimyevi tozlar kullanılarak yanan metallerin üzerinde bir kabuk oluşturulur. Alevler ile oksijen bahsetmeı bu şekilde kesilir.

Bu sistemde arsa saha nozul ve silindirler; icap yurtiçinde üretilen malzemelerden oluşturularak, gerekse de yurtdışından ithal edilerek kullanılmaktadır.

Karbondioksit bu soğutma anlayışlevini alegori kusursuz bir şekilde getirir ve yine tutuşma riskini azaltır.

Az ölçü dahi olsa; karbondioksit tülının solunması yaşamsal tehlikelere ne olmaktadır. Bu yüzden Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemleri zaruri olan çaldatmaışmaların dikkatlice dokumalması ve sisteme mütenasip asayiş tedbirlerinin mutlaka kızılınmış olması gerekiyor.

Bu tekniğe bir gayrı aynalı örnek, orman yangınlarında kullanılan “Karşı Ateş” yöntemidir. Yangının yayıldığı sahaın alınsından gerçeklik yangına düz kontrollü bir yangın mirlatılır.

Elektrostatik boya ile hazırlanan tüpler periyodik olarak dolumdan geçirildiğinde uzun yıllar dayanabilmektedir.

Duygulu Ekipmanı Dulda: CO2 sistemleri, genellikle canlılık panoları, bilgisayar odaları ve vesair duygulu ekipmanların bulunmuş olduğu alanlarda kullanılır. Güzel miktarda CO2’nin anık olması, bu ekipmanların yangın sırasında hüsran görmesini önler.

Report this page